Marko Leutonen

Marko Leutonen

CEO

Valitsin 22 vuotta sitten työnantajaksi insinööritoimiston. Minulla ei ollut silloin hajuakaan, mitä B2B palveluliiketoiminta on. En myöskään arvannut, että voisin jopa innostua siitä. Olin silloin teknisesti orientoitunut, nälkäinen konetekniikan DI, joka ei tiennyt, mitä muuta kuin insinöörityötä, työelämä voi tarjota. 

Hefmecissä olen päässyt näkemään aitiopaikalta monen eri teollisuuden sektorin kehityshankkeet ja tuotekehitysprojektit. Näiden vuosien aikana olen onnistunut myymään satoja miestyövuosia teknisiä asiantuntijapalveluita ja olen päässyt ratkomaan asiakkaamme kanssa hankalia teknisiä ongelmia.

Olen vuosien saatossa oppinut myös paljon johtamisesta. Nuorena johtajana vastasin mieluusti joka kysymykseen, joka minulle esitettiin. Myöhemmin olen oppinut, että pyrin mieluummin avaamaan keskustelun, jotta kysyjä ymmärtää taustalla päätöksentekoon vaikuttavat asiat. Tämän jälkeen vastaus ja sen perusteet ovat ilmeisiä myös kysyjälle. Taustoista keskustelu on vienyt yhtiötämme eteenpäin, koska kysyjä pystyy jatkossa soveltamaan näitä ajattelumalleja ja hän tuntee paremmin taustalla vaikuttavat asiat. Tämä on meillä yrityskulttuuria, jonka johdosta myös minä nukun yöni paremmin, koska voin luottaa työntekijöiden tekemiin ratkaisuihin ja päätöksiin.

Olen käynyt kertomassa minun ja Hefmecin johtamisfilosofiasta ja palaute on ollut postiivista. Minua on pyydetty jopa kirjoittamaan kirja, jossa avaan tätä johtamisfilosofiaa ja Hefaistoksen Geenejä. Vielä ei ole ollut sen aika, mutta täällä Hefmecissä näistä kuulee joka päivä.

Vietän vapaa-aikani talvella Alpeilla ja Lapissa lasketellen sekä enduropyörällä spooria avaten. Kesällä minut voi nähdä moottoripyörän sarvissa Alpeilla tai matkaveneellä Itämerta kyntäen.

Hefmecissä vuodesta 2004.

 

+358504047071

Joko Hefmec Engineering Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

email
@hefmec.fi
Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta