Esa Kaarlejärvi

Esa Kaarlejärvi

Pääsuunnittelija

Hain opintojeni loppupäässä ensimmäistä työpaikkaa ja diplomityöpaikkaa ja satuin hakemaan Hefmecille. Halusin asiantuntijatyöhön, jossa pääsen tekemään monipuolista teknistä laskentaa ja hyödyntää FEM työkaluja. Minulla oli mielikuva työstä, jossa pääsen käyttämään ja oppimaan lisää insinööritaitoja. 

Töitä aloitellessa huomasin nopeasti, että koulussa opitut taidot ovat hyvin kapea osa työnkuvaa. Laskenta ja rakenteen analysointi on vain yksi osa suunnittelua, ja suunnittelu vain yksi vaihe jokaisessa projektissa. Merkittävä osa työtä on asiakkaan kuuntelu ja ratkaisun etsiminen niihin ongelmiin, joita asiakkaalla on tuotannossaan. Lisäksi projektien kaupallinen puoli ja sopimusjärjestelyt ovat tulleet tutuiksi ja luonnolliseksi osaksi työn kulkua.

Hefmecissä olen muutaman vuoden aikana päässyt eroon puhelinkammosta, asiakaskohtaamisten jännittämisestä ja olen oppinut pitämään silmällä alihankinnan toimintaa. Nykyään asiakaskäynnit ovat tietynlaisia kohokohtia työviikoissa. Olen päässyt näkemään monenlaisia tuotantolaitoksia ja huomannut, että lähes jokaisessa niistä tarvitaan loppujenlopuksi hyvin yksinkertaista mekaniikkaa - ja jonkun joka sen suunnittelee, valmistaa ja tuo käyttöön.

Vapaa-ajalla pelaan lentopalloa tai pyöräilen. Ajan sekä maantiellä että maastossa, kalustosta löytyy cyclocrossari ja läski.

Hefmecissä vuodesta 2016

esa.kaarlejarvi@hefmec.fi

+358504958045

Joko Hefmec Engineering Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

email
@hefmec.fi
Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta